maanantai 16. huhtikuuta 2018

Hangzhou-Oulu Sister School-yhteistyö

Yli 9 miljoonan asukkaan Hangzhoun kaupunki etelä Kiinassa on Oulun kaupungin ystävyyskaupunki.

Lokakuussa 2018 kaupungissa vieraili delegaatio kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarisen johdolla. Mukana matkassa oli mm. SIKU:n johtaja Mika Penttilä sekä edustajia OAMK:sta, OSAO:sta ja Oulun Yliopistosta. Mukana matkassa oli Yli-Iin koulun rehtori Jukka Miettunen, joka toimii myös Sister School-koordinaattorina Oulun kaupungissa. Matkan aikana Mika Penttilä allekirjoitti aiesopimuksen sikäläisen kumppanin kanssa Oulun ja Hangzhoun koulujen yhteistyön käynnistämiseksi.Yhteistyö konkretisoitui 7-14.4.2018 tehdyllä verkostoitumismatkalla tapaamaan neljää ystävyyskoulua. Matkaan lähti 6 opetttajaa ja 2 rehtoria Oulujoen, Laanilan, Pohjankartanon ja Yli-Iin koulusta.


Yli-Iistä mukana oli rehtori Jukka Miettunen ja opettaja Hanna-Leena Tihinen.Matkan tarkoituksena oli tutustua koulujen toimintaan sekä Kiinan kulttuuriin ja sopia jatkoyhteistyöstä tuleville vuosille.

Yhteistyökoulut ovat:

Yli-Iin koulu-
Hangzhou Jianqiao Experimental Middle School (affiliated to Zhejiang Normal University

Laanilan koulu- 

Hangzhou Zhaohui Middle School 

Oulujoen koulu-

Hangzhou Qianjiang Primary School 

Pohjankartanon koulu- 

Hangzhou No.14 High School 


Maanantain ja torstain välisenä aikana kävimme tutustumassa kaikkiin kouluihin. Perjantaina oli suunnittelupäivä omalla koululla. 


Vastaanotto kaikilla kouluilla oli lämmin ja ystävällinen. Pääsimme tutustumaan oppitunteihin ja koulun toimintakulttuuriin, sekä tapaamaan oppilaita ja keskustelemaan opettajien kanssa. Meitä perehdytettiin Kiinan kulttuuriin vierailuilla mm. silkkitehtaalla sekä kulttuuriesityksissä.Hangzhoun kouluilla on kova halu kehittää omaa opetustaan ja he olivat innokkaita kuulemaan, miten suomalaiset ovat asian hoitaneet. Pääsimme seuramaan mm. kiinan kielen ja englannin kielen tunteja. Omassa ystävyyskoulussamme oppilaat istuivat ryhmissä ja oppimistilanne oli vuorovaikutteinen. Opettajan ja oppilaiden vuorovaikutus oli lämmin ja kunnioittava. Luokkakoot olivat suomalaisittain suuria kaikissa kouluissa. Jopa 48 oppilasta ensimmäisellä luokalla. Tämä asetti opettajille haasteita opetuksen ja ryhmittelyn suhteen.Yhteistyön tuloksena tulevana syksynä sekä syksyllä 2019 saapuu Laanilan ja Yli-Iin koululle n. 20 oppilaan ja kahden opettajan ryhmä tutustumaan.  Lisäksi teemme yhteistyötä Kiina-kerhojen, kulttuurivaihdon ja teknologian saralla.


感謝中國人Ei kommentteja:

Lähetä kommentti