keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Discovery Channel kuvaamassa koulullamme

Keskiviikko 10.2.2016

Amerikkalainen TV-kanava Discovery Channel vieraili tänään koulullamme.


He seurasivat ja kuvasivat päivän oppilaiden ja opettajan työskentelyä yhteistoiminnallisen oppimisen ja sitä tukevan 3D Classroom-nimisen oppimisympäristön kanssa.Biologian ja maantiedon opettaja Ville Sillanpää on tehnyt erinomaista jälkeä kehittääkseen omaa työtään mm. uudistamalla työtapoja oppilaslähtöisempään suuntaan, ottamalla mukaan teknologiaa, sovelluksia ja pilvipalveluita. Perinteinen opettajajohtoinen, oppikirjasidonnainen ja luokkahuonesidonnainen tyyli on jäänyt vähemmälle. Tämän kaltainen työskentely antaa mahdollisuuden oppilaille harjoitella tulevan työelämän taitoja kuten kriittistä ajattelua, yhteistyötaitoja, teknologian käyttötaitoja ja luovuutta. Tätä odotaa myös syksyllä käyttöönotettava uusi opetussuunnitelma. Tämä lienee saanut vieraat lähtemään Yli-Iihin asti kuvaamaan.


Käytössämme oleva 3D Classroom, jonka on toimittanut ruotsalainen Sensavis, antaa oppilaalle mahdollisuuden tutkia esim. ihmisen biologiaan liittyviä asioita huomattavasti monipuolisemmin ja tarkemmin ja mikä parasta, opettaa myös toisia. Opettajan rooli muuttuu enemmän ohjaajaksi ja mahdollistajaksi. Oppilas taas ottaa enemmän vastuuta omasta oppimisestaan.

Tässä esimerkki yhdeksäsluokkalaisen oppilaan syväoppimisesta. Aihe on käsitelty alkusyksystä yhteistoiminnallisesti ja 3d ympäristön tukemana sekä arvioitu. Oppilas palasi aiheeseen 2.5 kk:n kuluttua 5 min. omatoimisella muistiin palauttamisella. Tulos on tässä videossa. Syväoppimista on tapahtunut.

Linkki videoon:

Kuvaussession lomassa amerikkalaiset ja ruotsalaiset vieraat kestittiin koti- koulutoimikunnan valmistamassa kodassa koulun pihalla. Oppilaskunta hoiti tarjoilun ja seurustelun upeasti. Tarjolla oli loimulohta, rieskaa, nokipannukahvia ja itseleivottua mustikkapiirakkaa.


Juttu tulee kanavalta lähiaikoina, joten palaamme asiaan, kunhan saamme tietää tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti